Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak - Pawsource

Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak

Geschiedenis

De Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak, ook wel bekend als de Bosnische ruwharige brak, is een ras dat al honderden jaren wordt gefokt in de Balkanregio. Het is een jachthond die werd gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, herten en hazen. In de jaren 50 werd het ras bijna uitgestorven, maar gelukkig werd er in de jaren 70 nieuw leven ingeblazen in de fokprogramma's. Vandaag de dag is de Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak nog steeds een zeldzaam ras buiten Bosnië en Herzegovina, maar binnen de regio is hij nog steeds een veelgebruikte jachthond.

Karakter

De Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak is een onafhankelijke hond met een sterke wil. Hij is intelligent, alert en heeft een uitstekend uithoudingsvermogen. Deze honden zijn van nature jagers en hebben een hoog energieniveau. Dit betekent dat ze veel beweging en stimulatie nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Deze honden zijn niet geschikt voor een leven in een appartement of voor eigenaren die weinig tijd hebben om met hun huisdier te wandelen en spelen.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak-honden over het algemeen gezond en hebben ze een lange levensduur. Zoals bij alle hondenrassen, kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heup- en elleboogdysplasie en oogaandoeningen. Het is belangrijk om je hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende lichaamsbeweging krijgt.

Verzorging

De Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak heeft een dikke, ruwe vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en vuil te voorkomen. Deze honden hebben ook de neiging om te zweten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende toegang hebben tot vers water en een koele, geventileerde omgeving. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond voldoende beweging krijgt, want te weinig beweging kan leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen.

Terug naar blog
1 van 3