Bordeaux Dog - Pawsource

Bordeaux Dog

Geschiedenis

De Bordeaux Dog, ook wel bekend als de Franse Mastiff, is een zeer oud hondenras. Ze zijn afkomstig uit de regio Bordeaux in Frankrijk en werden in eerste instantie gefokt om te jagen op wilde zwijnen en beren. Later werd het ras ook ingezet als waakhond en gezelschapshond. In de loop der tijd is de Bordeaux Dog steeds meer gefokt als gezelschapshond, en ze zijn dan ook erg populair als huisdieren.

Karakter

De Bordeaux Dog staat bekend om zijn vriendelijke karakter en zijn liefde voor zijn gezin. Ze zijn zeer loyaal en beschermend, en zullen hun gezin altijd beschermen als dat nodig is. Het zijn echte gezelschapshonden en ze houden van knuffelen en spelen met hun baasjes. Hoewel ze van nature rustig zijn, hebben ze wel voldoende beweging nodig om gezond te blijven.

Gezondheid

Over het algemeen is de Bordeaux Dog een gezond ras, maar net als alle andere rassen zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende problemen is heupdysplasie, wat kan leiden tot pijn en stijfheid in de heupen. Daarnaast kunnen ze ook problemen hebben met de ademhaling, vanwege de grootte van hun hoofd en nek. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van een Bordeaux Dog te letten op de gezondheid van de ouders en om regelmatig een dierenarts te bezoeken.

Verzorging

De Bordeaux Dog heeft niet veel verzorging nodig, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Hun korte vacht hoeft niet vaak geborsteld te worden, maar het is wel belangrijk om regelmatig de oren schoon te maken om infecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan hun gebit en om regelmatig de tanden te poetsen. Vanwege hun grootte hebben ze ook voldoende ruimte nodig om te bewegen en te spelen.

Terug naar blog
1 van 3