Boheemse Herder - Pawsource

Boheemse Herder

Geschiedenis

De Boheemse Herder, ook wel bekend als de Chodsky Pes, komt oorspronkelijk uit de regio Bohemen in Tsjechië. Het ras werd gefokt om te dienen als werkhond voor boeren en herders. Het werd gebruikt om vee te hoeden en te beschermen, en om te jagen op ongedierte. Het ras is ontstaan ​​in de late 19e eeuw, door het kruisen van verschillende rassen zoals de Duitse Herder en de Schotse Collie. Tegenwoordig wordt de Boheemse Herder gewaardeerd vanwege zijn loyaliteit, intelligentie en werkethiek.

Karakter

De Boheemse Herder is een zeer intelligent en loyaal ras, dat graag werkt en actief is. Ze zijn zeer aanhankelijk naar hun eigenaren en gezinnen, en beschermen hen met hun leven als dat nodig is. Ze zijn ook erg beschermend over hun huis en territorium en zullen alles doen wat in hun vermogen ligt om het te beschermen tegen indringers.

De Boheemse Herder is ook erg alert en heeft een zeer goed gehoor. Ze zijn uitstekende waakhonden en zullen hun eigenaren waarschuwen voor ongewenst bezoek. Dit ras is over het algemeen goed gesocialiseerd, vriendelijk en speels. Ze zijn ook zeer actief en hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Gezondheid

De Boheemse Herder is over het algemeen een gezond ras met een levensverwachting van ongeveer 12-15 jaar. Ze hebben echter wel enkele gezondheidsproblemen die voorkomen bij het ras, zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en goede voeding om deze problemen te helpen voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig de dierenarts te bezoeken voor controles en vaccinaties.

Verzorging

De Boheemse Herder heeft een dikke vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig de nagels te knippen en de oren schoon te maken om infecties te voorkomen. Het ras heeft veel beweging nodig en houdt van spelen en actief zijn. Het is belangrijk om ze regelmatig te laten wandelen en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.

Al met al is de Boheemse Herder een fantastisch ras voor mensen die op zoek zijn naar een loyale en intelligente hond die graag werkt en actief is. Met de juiste verzorging, training en socialisatie, kan dit ras een waardevol lid van de familie worden.

Terug naar blog
1 van 3