Boerenfox - Pawsource

Boerenfox

Geschiedenis

De Boerenfox is een klein tot middelgroot hondenras dat oorspronkelijk uit Nederland komt. Het ras is ontstaan uit kruisingen tussen verschillende terriërrassen. De Boerenfox werd voornamelijk gefokt als boerderijhond, waar hij werd gebruikt om muizen en ratten te vangen en om het erf te bewaken.

Het ras werd voor het eerst officieel erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in 2009 en is sindsdien steeds populairder geworden in Nederland en daarbuiten.

Karakter

De Boerenfox staat bekend om zijn levendige en speelse karakter. Hij is erg intelligent en leert snel nieuwe trucjes. De hond is over het algemeen vriendelijk tegenover mensen en andere dieren, maar kan soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden.

De Boerenfox is een zeer actieve hond en heeft veel beweging nodig. Hij houdt ervan om te spelen en te rennen en kan goed overweg met kinderen. Het ras is ook geschikt voor verschillende hondensporten, zoals behendigheid en flyball.

Gezondheid

Over het algemeen is de Boerenfox een gezond ras, maar zoals bij elk hondenras kunnen er wel gezondheidsproblemen voorkomen. Veel voorkomende problemen bij de Boerenfox zijn onder meer huidproblemen, oorontstekingen en allergieën.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond regelmatig naar de dierenarts gaat en de juiste vaccinaties krijgt om gezond te blijven. Het is ook belangrijk om de hond op een gezond dieet te houden en voldoende lichaamsbeweging te geven.

Verzorging

De Boerenfox heeft een korte, dichte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is voldoende om de hond af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen. De hond moet echter wel regelmatig gebaad worden om zijn vacht schoon te houden.

Het is ook belangrijk om de oren van de Boerenfox schoon te houden om oorontstekingen te voorkomen. Het is aan te raden om de tanden van de hond regelmatig te poetsen om tandproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3