Black Mouth Cur - Pawsource

Black Mouth Cur

Geschiedenis

De Black Mouth Cur is een ras dat afkomstig is uit het zuiden van de Verenigde Staten, met name uit de staten Mississippi, Alabama en Tennessee. Het is een ras dat speciaal gefokt is voor de jacht en om vee te drijven. De honden zijn zeer geschikt om in het bos en in moerassen te werken, en hun neus is zeer goed ontwikkeld. Oorspronkelijk werden ze gebruikt om wasberen, eekhoorns en andere kleine dieren te jagen. Het ras wordt al meer dan 200 jaar gefokt, en de naam "Cur" komt van het Engelse woord "cur" dat staat voor een hond van onbekende afkomst.

Karakter

De Black Mouth Cur staat bekend om zijn trouw, intelligentie en beschermende instincten. Het zijn zeer actieve honden die graag werken en altijd op zoek zijn naar iets om te doen. Ze zijn zeer geschikt als jachthond en worden vaak gebruikt om op zwijnen te jagen. De honden hebben een sterk territoriaal instinct en beschermen hun gezin en eigendommen. Ze zijn ook heel sociaal en vinden het leuk om met andere honden en mensen om te gaan, hoewel ze soms wat voorzichtig kunnen zijn met vreemden.

Gezondheid

Over het algemeen is de Black Mouth Cur een gezond ras zonder veel erfelijke aandoeningen. Toch zijn er een paar zaken waar u rekening mee moet houden. De honden hebben soms last van heupdysplasie, wat kan leiden tot kreupelheid en artritis. Ook kunnen ze last hebben van allergieën en huidproblemen. Het is belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en om een ​​goede kwaliteit voeding te geven.

Verzorging

De Black Mouth Cur heeft niet veel verzorging nodig. Het zijn kortharige honden die niet veel verharen. Het is belangrijk om ze regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en hun huid gezond te houden. De honden moeten regelmatig worden gebaad om hun huid en vacht schoon te houden. Vergeet ook niet om de oren en ogen van de hond schoon te maken en de nagels te knippen.

Al met al is de Black Mouth Cur een fantastische hond voor actieve gezinnen die graag buiten zijn en een trouwe metgezel willen. Als u van plan bent een Black Mouth Cur te adopteren, zorg er dan voor dat u zich goed informeert en dat u de hond de aandacht en verzorging geeft die hij nodig heeft.

Terug naar blog
1 van 3