Berner Sennenhond - Pawsource

Berner Sennenhond

Geschiedenis

De Berner Sennenhond, ook wel bekend als de Berner, is een hondenras dat afkomstig is uit Zwitserland. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt om te helpen bij het hoeden van vee, het trekken van karren en het bewaken van huizen en boerderijen. De Berner Sennenhond is een van de vier Sennenhonden die in Zwitserland werden gefokt, de andere drie zijn de Appenzeller Sennenhond, de Entlebucher Sennenhond en de Grote Zwitserse Sennenhond.

Karakter

De Berner Sennenhond staat bekend om zijn aanhankelijke en vriendelijke karakter. Het zijn grote, sterke honden die ook zeer intelligent zijn. Ze zijn dol op hun gezin en zijn zeer geschikt als gezinshond. Het zijn ook goede waakhonden en zullen hun gezin beschermen als dat nodig is. Berners hebben veel beweging nodig en vinden het heerlijk om te wandelen, rennen en spelen.

Gezondheid

Net als bij alle hondenrassen zijn er gezondheidsproblemen die vaker voorkomen bij Berner Sennenhonden. Dit kunnen problemen zijn met de gewrichten, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en artritis. Andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen zijn maagproblemen en kanker. Het is daarom belangrijk om regelmatig een dierenarts te bezoeken en een gezond dieet te geven.

Verzorging

De Berner Sennenhond heeft een dikke vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en matjes te voorkomen. Een keer per week borstelen is meestal voldoende. De Berner Sennenhond verhaart twee keer per jaar en zal dan meer verharen dan normaal. Naast het borstelen moet u ook de oren schoonhouden en de nagels knippen. Zorg ervoor dat uw Berner Sennenhond voldoende beweging krijgt, het zijn actieve honden die het heerlijk vinden om buiten te zijn.

De Berner Sennenhond is een prachtig hondenras met een geweldig karakter. Het zijn trouwe en liefdevolle gezinshonden die veel beweging nodig hebben. Door hun omvang en energie zijn ze misschien niet geschikt voor iedereen, maar als u de tijd en middelen hebt om voor een Berner Sennenhond te zorgen, dan zal hij u zeker terugbetalen met veel liefde en plezier.

Terug naar blog
1 van 3