Berner Laufhund - Pawsource

Berner Laufhund

Geschiedenis

De Berner Laufhund is een eeuwenoud ras dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Het ras werd gebruikt als jachthond en als speurhond om gewonde dieren op te sporen. Het ras was erg populair in de 19e eeuw, maar werd in de 20e eeuw bijna uitgestorven. Dankzij de inspanningen van enkele enthousiaste fokkers werd het ras gered van de ondergang. Vandaag de dag is de Berner Laufhund nog steeds een populair ras in Zwitserland en wordt het steeds bekender in andere delen van de wereld.

Karakter

De Berner Laufhund is een intelligente en energieke hond die graag bezig is. Het is een hond die goed past bij actieve eigenaren die graag wandelen, joggen of fietsen. Het ras heeft een sterk jachtinstinct en kan soms onafhankelijk zijn, maar over het algemeen zijn Berner Laufhunds zeer aanhankelijk en trouw aan hun gezin. Ze zijn uitstekende waakhonden en beschermen hun familie tegen onbekende bezoekers.

Gezondheid

Net als elk ander ras heeft de Berner Laufhund een aantal gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden. Het ras kan aanleg hebben voor heupdysplasie, oogproblemen en oorinfecties. Het is belangrijk om de Berner Laufhund regelmatig naar de dierenarts te brengen voor controle en vaccinaties. Het is ook belangrijk om de Berner Laufhund een gezond dieet te geven en regelmatig te laten bewegen om overgewicht te voorkomen.

Verzorging

De Berner Laufhund heeft een kortharige vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is echter belangrijk om de hond regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. De oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd op infecties en schoongemaakt. Het is belangrijk om de Berner Laufhund voldoende beweging en mentale stimulatie te geven om te voorkomen dat hij zich verveelt en destructief gedrag vertoont.

Terug naar blog
1 van 3