Berghond van de Estrela - Pawsource

Berghond van de Estrela

Geschiedenis

De Berghond van de Estrela is een oud ras dat al meer dan 2000 jaar in Portugal voorkomt. Dit ras was oorspronkelijk gefokt om kuddes schapen en geiten te beschermen tegen roofdieren, zoals wolven en beren. De Berghond van de Estrela is vernoemd naar de Serra da Estrela, een bergketen in het noorden van Portugal waar het ras oorspronkelijk vandaan komt.

In de jaren 1900 werden deze honden steeds populairder in Portugal en verspreidden ze zich naar andere delen van Europa. Tegenwoordig zijn ze nog steeds een populair ras in Portugal en daarbuiten.

Karakter

De Berghond van de Estrela staat bekend om zijn loyale en beschermende karakter. Dit ras is zeer zelfverzekerd en kan soms een beetje eigenwijs zijn. Het zijn echter ook zeer aanhankelijke honden die veel genegenheid en aandacht nodig hebben van hun eigenaren.

Deze honden hebben een sterke drive om te beschermen, wat betekent dat ze van nature waakzaam zijn. Ze hebben een natuurlijk instinct om te beschermen wat van hen is, inclusief hun gezin en eigendommen. Dit maakt de Berghond van de Estrela een uitstekende waakhond, maar het betekent ook dat ze moeten worden getraind om het verschil te kennen tussen een bedreiging en een vriendelijke bezoeker.

Gezondheid

Over het algemeen is de Berghond van de Estrela een gezond ras. Zoals bij elk ras zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waarvan eigenaren zich bewust moeten zijn. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen.

Als je overweegt om een Berghond van de Estrela te adopteren, zorg er dan voor dat je een gerenommeerde fokker zoekt die zijn fokdieren laat testen op deze gezondheidsproblemen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond regelmatig naar de dierenarts gaat voor gezondheidscontroles en vaccinaties.

Verzorging

De vacht van de Berghond van de Estrela is dik en dicht, wat betekent dat ze regelmatige verzorging nodig hebben. Het is belangrijk om hun vacht minstens één keer per week te borstelen om klitten en knopen te voorkomen. Tijdens de verharingsperiode moet de vacht vaker worden geborsteld om het verliezen van haar onder controle te houden.

Deze honden zijn van nature actief en hebben veel beweging nodig. Ze zijn het meest geschikt voor huizen met een grote omheinde tuin, zodat ze vrij kunnen rondrennen en hun energie kwijt kunnen. Ze genieten van lange wandelingen en buitenactiviteiten met hun eigenaren.

Naast voldoende beweging hebben Berghonden van de Estrela ook een uitdagende mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven. Dit betekent dat ze voldoende speelgoed en activiteiten moeten hebben om zich bezig te houden als hun eigenaren niet thuis zijn.

Terug naar blog
1 van 3