Belgische Herdershond, Laekense - Pawsource

Belgische Herdershond, Laekense

Geschiedenis

De Belgische Herdershond, Laekense, is een van de vier variëteiten van de Belgische Herdershond en is vernoemd naar de Belgische stad Laeken. Het ras werd voor het eerst erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) in 1959.

Oorspronkelijk werd de Laekense gebruikt als herdershond, waakhond en verdedigingshond. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden ze ook ingezet als boodschappers, reddingshonden en als trekdier voor gewonde soldaten. Vandaag de dag worden ze vaak gebruikt als waakhond, showhond en gezelschapshond.

Karakter

De Laekense is een actieve, intelligente en zelfverzekerde hond. Ze zijn erg loyaal aan hun familie en zijn van nature beschermend. Dit kan soms resulteren in een hond die terughoudend is naar vreemden. Het is daarom belangrijk om ze op jonge leeftijd goed te socialiseren.

Ze zijn ook erg energiek en hebben veel beweging nodig. Een dagelijkse wandeling of een joggen naast de fiets is essentieel om ervoor te zorgen dat ze zich goed voelen. Ze houden ook van spelen, dus zorg voor voldoende speeltijd en mentale stimulatie.

Gezondheid

Over het algemeen is de Laekense een gezond ras, maar net als alle honden zijn er enkele gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden. Veelvoorkomende problemen zijn heupdysplasie, oogproblemen en epilepsie. Het is belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen en voldoende lichaamsbeweging.

Verzorging

De Laekense heeft een dikke, ruwe vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun vacht schoon te houden en regelmatig te wassen. Verder moeten hun nagels regelmatig worden geknipt en hun tanden worden gepoetst om tandproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3