Bearded Collie - Pawsource

Bearded Collie

Geschiedenis

De Bearded Collie stamt af van Schotse herdershonden die eeuwenlang werden gebruikt voor het hoeden van schapen. Het ras werd voor het eerst erkend door de Kennel Club in 1959 en sindsdien is het uitgegroeid tot een populair ras over de hele wereld.

Karakter

Bearded Collies staan bekend om hun vriendelijke en speelse karakter. Ze zijn intelligent en leergierig, en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Door hun achtergrond als hoeders zijn ze zeer alert en hebben ze een hoog energieniveau, waardoor ze veel beweging nodig hebben. Dit maakt hen een uitstekende keuze voor actieve gezinnen.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Bearded Collies gezonde honden. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor zijn, zoals heupdysplasie, hypothyreoïdie en oogproblemen. Het is belangrijk om uw Beardie regelmatig naar de dierenarts te brengen voor controle en om een ​​gezonde levensstijl te behouden.

Verzorging

Bearded Collies hebben een dikke, dichte vacht die regelmatig moet worden verzorgd om klitten en matting te voorkomen. Het is belangrijk om hun vacht minstens één keer per week te borstelen en vaker tijdens het verharen. Daarnaast moeten ze regelmatig worden gewassen en getrimd om de vacht netjes en gezond te houden. Ook hebben ze dagelijks voldoende beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen.

Terug naar blog
1 van 3