Beagle Harrier - Pawsource

Beagle Harrier

Geschiedenis

De Beagle Harrier is ontstaan uit een kruising tussen de Beagle en de Harrier, twee Engelse jachthondenrassen. De Beagle Harrier werd gebruikt voor de jacht op hazen, konijnen en ander klein wild. Het ras werd vooral populair in Frankrijk, waar het werd gebruikt voor de jacht op wild zwijn en herten.

Karakter

De Beagle Harrier staat bekend om zijn energieke en speelse karakter. Het is een echte jachthond en heeft dan ook veel beweging nodig. Daarnaast is de Beagle Harrier intelligent en leergierig, waardoor hij makkelijk te trainen is. Het ras is ook erg sociaal en vriendelijk naar mensen en andere dieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Beagle Harrier een gezond ras. Wel komen er enkele erfelijke aandoeningen voor, zoals epilepsie, heupdysplasie en oogproblemen. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van een pup te vragen naar de gezondheid van de ouders en eventuele gezondheidstesten die zijn uitgevoerd.

Verzorging

De vacht van de Beagle Harrier is kort en dicht, en heeft weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Het is wel belangrijk om de Beagle Harrier voldoende beweging te geven, omdat het ras anders snel verveeld raakt en destructief gedrag kan gaan vertonen. Daarnaast is het belangrijk om de hond voldoende mentale stimulatie te geven, bijvoorbeeld door middel van spelletjes en training.

Terug naar blog
1 van 3