Basset Hound - Pawsource

Basset Hound

Geschiedenis

De Basset Hound is een oud Frans hondenras dat al meer dan vijfhonderd jaar bestaat. Het ras is ontstaan door het fokken van laagbenige honden die werden gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. De Basset Hound heeft zijn unieke uiterlijk te danken aan de fokkers die selecteerden op een sterk reukvermogen, lange oren en een losse huid. Deze eigenschappen maken de Basset Hound ideaal voor de jacht op geur, omdat de lange oren helpen om geuren op te vangen en de losse huid helpt bij het vasthouden van geur.

Karakter

De Basset Hound is een vriendelijke en aanhankelijke hond die graag bij zijn baasje is. Ze zijn erg loyaal en hebben een rustig en geduldig karakter. Vanwege hun geschiedenis als jachthond hebben ze wel een sterke prooidrift en vinden ze het leuk om achter geuren aan te gaan. Basset Hounds zijn daarom geen honden die je los kunt laten lopen, omdat ze snel hun neus zullen volgen en uit het zicht verdwijnen. Over het algemeen zijn Basset Hounds goed met kinderen en andere huisdieren, maar het is belangrijk om te zorgen voor een goede socialisatie en training.

Gezondheid

Zoals bij alle hondenrassen, zijn er enkele gezondheidsproblemen waar Basset Hounds vatbaar voor zijn. De meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn obesitas, oorinfecties en rugproblemen. Het is belangrijk om de Basset Hound op een gezond dieet te houden en regelmatig te bewegen om obesitas te voorkomen. De oren van de Basset Hound moeten regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen en vanwege hun lange rug hebben Basset Hounds een hoger risico op rugproblemen, zoals hernia's.

Verzorging

De verzorging van de Basset Hound is vrij eenvoudig. Ze hebben een korte, dichte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is echter belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken en te controleren op infecties. Daarnaast is het belangrijk om de Basset Hound op een gezond dieet te houden en regelmatig te bewegen om obesitas te voorkomen. Omdat Basset Hounds vatbaar zijn voor rugproblemen, is het belangrijk om ze niet te zwaar te laten worden en te zorgen voor een zachte ondergrond om op te liggen.

Terug naar blog
1 van 3