basset fauve de bretagne - Pawsource

basset fauve de bretagne

Geschiedenis

De Basset Fauve de Bretagne is een hondenras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt en wordt beschouwd als een van de oudste hondenrassen ter wereld. Het ras stamt af van de oude Franse jachthonden en werd oorspronkelijk gefokt om te helpen bij de jacht op klein wild, zoals konijnen en vossen. De hond is vernoemd naar zijn korte, stugge vacht die de kleur heeft van roodbruin tot tarwe.

Karakter

De Basset Fauve de Bretagne staat bekend om zijn liefdevolle en vriendelijke karakter. Het zijn echte gezinshonden en ze houden van spelen en knuffelen. Het zijn ook zeer intelligente honden die snel kunnen leren en zeer gehoorzaam zijn. Ze kunnen soms wel wat eigenwijs zijn, maar met een consequente en geduldige training zijn ze goed te trainen. Omdat ze gefokt zijn als jachthonden, hebben ze wel een sterke jachtinstinct en een goede neus, dus ze zijn het gelukkigst als ze veel kunnen rennen en spelen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Basset Fauve de Bretagne een gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Zoals bij alle hondenrassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie en oorinfecties. Het is belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en om ervoor te zorgen dat ze een gezonde levensstijl leiden, met voldoende beweging en een uitgebalanceerd dieet.

Verzorging

De Basset Fauve de Bretagne heeft niet veel verzorging nodig. Hun korte, stugge vacht is gemakkelijk te onderhouden en hoeft slechts af en toe geborsteld te worden om losse haren te verwijderen. Het is ook belangrijk om de oren van uw hond regelmatig schoon te maken om oorinfecties te voorkomen. Ze hebben wel voldoende beweging nodig, dus regelmatig wandelen of rennen is belangrijk om ze gezond en gelukkig te houden.

Terug naar blog
1 van 3