Basset Artésien Normand - Pawsource

Basset Artésien Normand

Geschiedenis

De Basset Artésien Normand is een Franse hond die afstamt van de Normandische en Artesische basset. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. De Basset Artésien Normand heeft een uitstekend reukvermogen en is geschikt voor het jagen in moeilijk terrein.

Karakter

De Basset Artésien Normand is een vriendelijke, rustige hond met een zachtmoedig karakter. Ze zijn goed met kinderen en andere huisdieren en zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen. Ze zijn sociaal en genieten van het gezelschap van hun eigenaar en andere honden. Deze honden hebben een sterke neus en zullen vaak geuren volgen, dus een goede omheining is essentieel om te voorkomen dat ze afdwalen.

Gezondheid

De Basset Artésien Normand heeft over het algemeen een goede gezondheid en een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 12 jaar. Net als veel hondenrassen kunnen ze echter last hebben van bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie, oorinfecties en huidproblemen. Het is belangrijk om regelmatig dierenartscontroles uit te voeren en de hond goed te verzorgen om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te voorkomen.

Verzorging

De Basset Artésien Normand heeft een dichte, korte vacht die weinig onderhoud vereist. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om dode haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Het is ook belangrijk om de oren van de hond regelmatig schoon te maken om oorinfecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende beweging krijgt om te voorkomen dat hij overgewicht krijgt, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Al met al is de Basset Artésien Normand een vriendelijke, zachte hond met een uitstekend reukvermogen en geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar een hond om mee te jagen of als huisdier. Door hun vriendelijke karakter en gemakkelijke trainbaarheid zijn ze ook een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Terug naar blog
1 van 3