barzoi - Pawsource

barzoi

Geschiedenis

De Barzoi, ook wel bekend als de Russische windhond, is een elegante hond met een lange geschiedenis. Het ras is ontstaan in Rusland, waar het gefokt werd als jachthond voor het Russische koningshuis. Barzois werden oorspronkelijk gefokt om op wolven te jagen, maar werden later vooral gebruikt voor de jacht op klein wild zoals hazen en vossen. Het ras werd in de loop der tijd steeds populairder in Europa en Amerika en werd ook gebruikt als showhond vanwege zijn indrukwekkende verschijning.

Karakter

De Barzoi staat bekend om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Deze honden zijn over het algemeen rustig en houden van gezelschap, maar hebben wel voldoende beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Barzois zijn slimme honden die goed kunnen leren en graag met hun baasjes samenwerken. Ze hebben echter ook een eigenzinnige kant en kunnen soms wat eigenwijs zijn. Door hun verleden als jachthonden hebben ze nog steeds een sterke prooidrift en kunnen ze soms achter katten of andere kleine dieren aan gaan. De Barzoi is een uitstekende gezinshond en kan goed overweg met kinderen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Barzoi een gezond ras. Zoals bij alle rassen zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waarop moet worden gelet. Een van de meest voorkomende problemen bij de Barzoi is een aandoening genaamd maagtorsie, waarbij de maag van de hond zich omdraait en kan leiden tot ernstige complicaties. Het is belangrijk om uw Barzoi niet te veel voedsel te geven en hem niet te veel te laten bewegen vlak voor of na het eten om dit te voorkomen. Andere problemen waarmee het ras te maken kan krijgen, zijn onder meer heupdysplasie en oogproblemen.

Verzorging

De Barzoi heeft een dikke vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en verwarde haren te voorkomen. Het is belangrijk om de vacht van uw Barzoi schoon en gezond te houden door hem regelmatig te borstelen en te wassen. Omdat Barzois gevoelig zijn voor kou, is het belangrijk om ze warm te houden bij koud weer. Ook hebben ze voldoende beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven, dus zorg ervoor dat u ze dagelijks voldoende uitlaat. Het is ook belangrijk om uw Barzoi goed te socialiseren en te trainen, zodat hij goed opgevoed en gehoorzaam is.

Terug naar blog
1 van 3