Azawakh - Pawsource

Azawakh

Geschiedenis

Het Azawakh ras vindt zijn oorsprong in de West-Afrikaanse landen Mali, Niger en Burkina Faso. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt door de nomadische Touareg-stam als jacht- en waakhonden. Het zijn slanke, snelle honden die werden gebruikt om op gazellen, antilopen en ander wild te jagen. De Touareg waardeerden de Azawakh als gezelschapshonden en als statussymbolen. Het ras werd pas in de jaren 80 geïntroduceerd in Europa en de Verenigde Staten, waar het nog steeds relatief zeldzaam is.

Karakter

De Azawakh staat bekend om zijn waakzaamheid en onafhankelijkheid. Het zijn van nature terughoudende honden die een sterke band hebben met hun eigenaar en zich niet snel laten benaderen door vreemden. Het is een intelligent ras dat zich goed kan aanpassen aan verschillende situaties en omgevingen. De Azawakh heeft veel beweging nodig en kan goed overweg met andere honden en huisdieren als hij op jonge leeftijd aan hen wordt voorgesteld.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Azawakhs gezonde honden met een levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Er zijn echter een aantal gezondheidsproblemen waar het ras vatbaar voor is, waaronder heupdysplasie, oogproblemen en auto-immuunziekten. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw Azawakh te controleren en eventuele problemen vroegtijdig te behandelen.

Verzorging

De korte, gladde vacht van de Azawakh heeft niet veel verzorging nodig. Af en toe borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. De Azawakh is gevoelig voor kou en heeft daarom een warme en beschutte slaapplaats nodig. Bovendien moet u er rekening mee houden dat deze honden veel beweging nodig hebben en niet geschikt zijn voor een leven in een klein appartement.

Terug naar blog
1 van 3