Australische Terriër - Pawsource

Australische Terriër

Geschiedenis

De Australische Terriër is een van de oudste hondenrassen in Australië. Het ras is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw en werd gefokt om ongedierte te bestrijden op boerderijen en in de mijnen. Het is een kruising tussen verschillende terriërrassen, zoals de Cairn Terriër, de Yorkshire Terriër en de Dandie Dinmont Terriër.

In 1933 werd de Australische Terriër officieel erkend als ras. Het ras is vooral populair in Australië, maar wordt ook steeds meer gezien in andere delen van de wereld.

Karakter

De Australische Terriër is een levendige en alerte hond. Ze zijn van nature nieuwsgierig en moedig, wat hen uitstekende waakhonden maakt. Australische Terriërs hebben een grote persoonlijkheid en zijn erg loyaal aan hun baasje. Ze zijn ook zeer intelligent en kunnen goed getraind worden.

Ondanks hun kleine formaat zijn Australische Terriërs niet bang uitgevallen. Ze zijn dol op spelen en kunnen goed overweg met kinderen. Wel hebben ze een hoge prooi-drive en zijn ze daarom niet altijd geschikt om bij andere kleine huisdieren te worden geplaatst.

Gezondheid

Over het algemeen is de Australische Terriër een gezond ras. Ze hebben echter wel aanleg voor enkele erfelijke aandoeningen, waaronder heupdysplasie, patella luxatie en de ziekte van Legg-Calvé-Perthes. Het is belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren bij de dierenarts en ervoor te zorgen dat ze gezond eten en voldoende beweging krijgen.

Verzorging

Australische Terriërs hebben een dubbele vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en klontjes te voorkomen. Het is ook belangrijk om de vacht af en toe te trimmen om de vacht gezond te houden. Verder hebben ze regelmatig beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen en hun spieren en gewrichten gezond te houden.

Daarnaast is het belangrijk om de oren van uw Australische Terriër regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Ook is het belangrijk om hun tanden te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3