Australische Silky Terriër - Pawsource

Australische Silky Terriër

Geschiedenis

De Australische Silky Terriër werd oorspronkelijk gefokt in Australië in de late 19e eeuw. Het ras is ontstaan uit kruisingen tussen de Yorkshire Terriër en de Australische Terriër, evenals andere kleine terriërrassen. Het doel was om een kleine, intelligente hond te fokken die kon helpen bij de jacht op ongedierte en ratten.

In 1906 werd het ras officieel erkend door de Australische Kennel Club en sindsdien is de populariteit van de Australische Silky Terriër alleen maar toegenomen. Vandaag de dag wordt de Silky Terriër beschouwd als een populaire metgezel en huisdier.

Karakter

De Australische Silky Terriër is een kleine hond met een grote persoonlijkheid. Ze zijn actief, speels en houden ervan om te jagen op kleine prooien zoals ratten en muizen. Ze zijn ook waakzaam en beschermend ten opzichte van hun familie en kunnen goed overweg met kinderen.

Vanwege hun intelligentie en energie hebben ze behoefte aan veel beweging en mentale stimulatie. Dit ras heeft ook de neiging om vocaal te zijn en kan blaffen wanneer ze opgewonden zijn.

Gezondheid

Over het algemeen is de Australische Silky Terriër een gezond ras, maar ze zijn vatbaar voor enkele gezondheidsproblemen. Enkele veelvoorkomende problemen bij de Silky Terriër zijn patella luxatie, hypothyreoïdie en progressieve retina atrofie. Het is belangrijk om regelmatig dierenartscontroles uit te voeren en op de hoogte te blijven van eventuele gezondheidsproblemen.

Verzorging

De Australische Silky Terriër heeft een lange, zijdeachtige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en klonten te voorkomen. Hun vacht moet ook regelmatig worden geknipt om het netjes en gezond te houden. Deze honden moeten ook regelmatig worden gewassen en de oren moeten schoon worden gehouden om infecties te voorkomen.

Vanwege hun energie en intelligentie hebben ze behoefte aan veel beweging en mentale stimulatie. Dit ras heeft ook de neiging om vocaal te zijn en kan blaffen wanneer ze opgewonden zijn. Het is belangrijk om uw Silky Terriër te trainen en te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze goed gedrag vertonen.

Terug naar blog
1 van 3