Appenzeller Sennenhond - Pawsource

Appenzeller Sennenhond

Geschiedenis

De Appenzeller Sennenhond is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zwitserland. Ze werden traditioneel gebruikt als veedrijvers en bewakers van de boerderij. Hun naam is afgeleid van de regio Appenzell, waar ze oorspronkelijk vandaan komen, en het woord "Sennenhund", dat verwijst naar hun taak als veedrijvers.

Het ras werd voor het eerst erkend in 1898, maar het duurde nog een aantal jaren voordat het ras internationaal bekend werd. Tegenwoordig worden Appenzeller Sennenhonden nog steeds gebruikt als werkhonden, maar ze zijn ook populair als gezelschapshonden vanwege hun vriendelijke en energieke karakter.

Karakter

Appenzeller Sennenhonden staan bekend om hun energieke, vriendelijke en toegewijde karakter. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, maar hebben ook een sterke wil en kunnen koppig zijn als ze hun zinnen ergens op hebben gezet.

Deze honden zijn over het algemeen zeer sociaal en genieten van het gezelschap van hun gezin. Ze kunnen echter terughoudend zijn tegenover vreemden en hebben een natuurlijke neiging om hun territorium en familie te beschermen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Appenzeller Sennenhonden van nature actieve honden zijn en regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Ze zijn niet geschikt voor een leven in een appartement en hebben een huis met een tuin nodig waarin ze kunnen rennen en spelen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Appenzeller Sennenhond een gezond ras met een levensverwachting van 12-14 jaar. Zoals bij elk ras kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogaandoeningen.

Om ervoor te zorgen dat uw Appenzeller Sennenhond gezond blijft, is het belangrijk om hem regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij een gezonde voeding krijgt en voldoende lichaamsbeweging krijgt.

Verzorging

Appenzeller Sennenhonden hebben een dikke vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en verlies van haar te voorkomen. Ze verharen het hele jaar door en verliezen hun vacht twee keer per jaar in grote hoeveelheden.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de oren van uw Appenzeller Sennenhond schoon en droog blijven om infecties te voorkomen, en om zijn nagels regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden.

Terug naar blog
1 van 3