Amerikaanse Bulldog - Pawsource

Amerikaanse Bulldog

Geschiedenis

De Amerikaanse Bulldog is ontstaan in de Verenigde Staten als een werkhond voor boeren. Dit ras is ontstaan uit de Old English Bulldog die in Engeland werd gebruikt voor het stierenbijten. De Amerikaanse Bulldog werd gefokt als een boerderijhond die kuddes bewaakte en vee hoedde. Het ras werd later populair als waakhond en als metgezel.

Karakter

De Amerikaanse Bulldog staat bekend om zijn loyale en beschermende karakter. Dit ras is een toegewijde metgezel die erg gehecht is aan zijn baasjes en zijn gezin. De Amerikaanse Bulldog is intelligent en heeft een sterke wil, dus het is belangrijk om een ​​steeds consequente training te geven. Dit ras kan soms koppig zijn, maar met de juiste training kan hij goed getraind worden. De Amerikaanse Bulldog is ook erg speels en houdt van interactie met zijn baasjes. Dit ras kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren als ze op jonge leeftijd worden geïntroduceerd.

Gezondheid

De Amerikaanse Bulldog is over het algemeen een gezond ras, maar zoals bij elk ras kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de fokker te controleren op eventuele gezondheidsproblemen in de familie van de pup voordat je er een adopteert. Sommige gezondheidsproblemen waar de Amerikaanse Bulldog vatbaar voor kan zijn, zijn onder andere heupdysplasie, elleboogdysplasie, ademhalingsproblemen en huidproblemen.

Verzorging

De Amerikaanse Bulldog heeft een korte, glanzende vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Het is voldoende om hem wekelijks te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Deze hond heeft een actief leven nodig en heeft veel beweging nodig. Lange wandelingen en spelen in de tuin kunnen hem helpen om zijn energie kwijt te raken. Vergeet ook niet om voldoende water en voeding te geven om hem gezond en gelukkig te houden.

Terug naar blog
1 van 3