American Toy Fox Terriër - Pawsource

American Toy Fox Terriër

Geschiedenis

De American Toy Fox Terriër is ontstaan ​​in de Verenigde Staten en is een kleinere versie van de Smooth Fox Terriër. Deze honden werden in de jaren 30 ontwikkeld door fokkers die op zoek waren naar een kleinere hond die geschikt was voor de jacht op kleine prooien, zoals ratten en muizen.

Het ras heeft een rijke geschiedenis als showhond en als gezelschapsdier. De American Toy Fox Terriër werd in 2003 erkend door de American Kennel Club en is sindsdien populair geworden bij veel hondenliefhebbers over de hele wereld.

Karakter

De American Toy Fox Terriër is een levendige, actieve hond met een zelfverzekerd karakter. Dit ras staat bekend om zijn energie en enthousiasme, en ze zijn altijd klaar voor een spelletje. Het zijn slimme honden die snel leren en graag nieuwe trucjes en taken uitvoeren.

Hoewel de American Toy Fox Terriër een jachthond is, is het ook een geweldige gezelschapshond. Ze zijn aanhankelijk en houden van knuffelen met hun eigenaren. Dit ras kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, maar het is wel belangrijk om ze goed te socialiseren.

Gezondheid

Over het algemeen is de American Toy Fox Terriër een gezond ras, maar net als bij alle rassen kunnen er bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn patella luxatie, oogproblemen en epilepsie.

Het is belangrijk om uw American Toy Fox Terriër regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij alle benodigde vaccinaties krijgt.

Verzorging

De American Toy Fox Terriër heeft een korte, glanzende vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is voldoende om hem regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en zijn vacht glanzend te houden.

Daarnaast is het belangrijk om de nagels van uw hond regelmatig te knippen en zijn tanden te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Het ras heeft veel energie, dus het is belangrijk om hem voldoende beweging te geven. Dagelijkse wandelingen en spelsessies zijn belangrijk om te voorkomen dat uw hond zich verveelt en destructief gedrag vertoont.

In het kort is de American Toy Fox Terriër een actieve, aanhankelijke hond met een rijke geschiedenis. Als u op zoek bent naar een energiek ras dat geschikt is als gezelschapshond en voor de jacht op kleine prooien, dan is de American Toy Fox Terriër miss

Terug naar blog
1 van 3