American Staffordshire Terriër - Pawsource

American Staffordshire Terriër

Hondenliefhebbers zijn dol op de American Staffordshire Terriër vanwege zijn loyale karakter en atletische bouw. Het is een ras met een rijke geschiedenis en heeft zijn plek verdiend in vele huishoudens over de hele wereld.

Geschiedenis

De American Staffordshire Terriër, ook wel Amstaff genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten in de 19e eeuw. Het ras werd gefokt uit verschillende terriërsoorten en buldoggen voor gebruik bij hondengevechten. Het doel was om een hond te creëren die agressief en moedig genoeg was om tegen andere honden te vechten, maar toch lief en zacht voor zijn eigenaren en kinderen. In 1936 werd de American Kennel Club (AKC) officieel erkend als een ras en sindsdien is de Amstaff populair geworden als huisdier en showhond.

Karakter

De American Staffordshire Terriër heeft een stoer uiterlijk, maar onder die gespierde buitenkant schuilt een aanhankelijke en loyale persoonlijkheid. Amstaffs zijn echte gezinshonden en vinden het heerlijk om dicht bij hun eigenaren te zijn. Ze zijn intelligent, gehoorzaam en zeer moedig. Vanwege hun achtergrond als vechthond, is het belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren met andere honden en mensen om ongewenst agressief gedrag te voorkomen.

Gezondheid

De American Staffordshire Terriër heeft over het algemeen een goede gezondheid. Net als alle rassen zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waarop eigenaren moeten letten. Amstaffs zijn gevoelig voor heupdysplasie, elleboogdysplasie, huidallergieën en hartproblemen. Het is belangrijk om uw hond regelmatig naar de dierenarts te brengen en ervoor te zorgen dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen en voldoende lichaamsbeweging.

Verzorging

De American Staffordshire Terriër heeft een korte en glanzende vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Wekelijks borstelen met een zachte borstel is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Het is ook belangrijk om de nagels van uw Amstaff regelmatig te knippen en hun oren schoon te houden om infecties te voorkomen. Amstaffs hebben veel beweging nodig en het is belangrijk om ze dagelijks minstens 30 minuten te laten wandelen of spelen.

Terug naar blog
1 van 3