Alaskan Klee Kai - Pawsource

Alaskan Klee Kai

Geschiedenis

De Alaskan Klee Kai is een relatief nieuw hondenras dat in de jaren zeventig in Alaska werd ontwikkeld door de fokker Linda Spurlin. Haar doel was om een ​​ras te creëren dat op een kleine versie van de Siberische Husky leek, maar zonder de gezondheidsproblemen die soms bij dat ras voorkomen. Om dit te bereiken, kruiste ze de Siberische Husky met de Amerikaanse Eskimohond en de Schipperke. Het resultaat was een hond die eruitzag als een mini-husky en die Spurlin de "Klee Kai" noemde, wat "kleine hond" betekent in het Inupiaq-dialect dat in Alaska wordt gesproken.

Het ras werd in 1988 erkend door de United Kennel Club en later ook door de American Rare Breed Association en de American Kennel Club. Vandaag de dag zijn Alaskan Klee Kais populair bij liefhebbers van kleine honden die van activiteiten houden en graag buiten zijn.

Karakter

Alaskan Klee Kais zijn levendige, alerte en intelligente honden die veel energie hebben. Ze hebben een sterke band met hun eigenaar en houden van aandacht en genegenheid. Ze kunnen echter een beetje terughoudend zijn bij vreemden en hebben tijd nodig om nieuwe mensen en situaties te leren kennen.

Omdat het ras is gefokt om te werken, hebben Alaskan Klee Kais een actieve levensstijl nodig en hebben ze veel beweging nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze zijn uitstekende metgezellen voor mensen die van wandelen, rennen en andere buitenactiviteiten houden. Alaskan Klee Kais zijn ook intelligent en leergierig, waardoor ze goed presteren in gehoorzaamheidstraining en andere hondensporten.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Alaskan Klee Kais gezonde honden. Omdat het ras echter nog relatief nieuw is, zijn er nog niet veel gezondheidsgegevens beschikbaar. Net als bij alle hondenrassen kunnen Alaskan Klee Kais vatbaar zijn voor bepaalde aandoeningen, zoals heup- en elleboogdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om uw Alaskan Klee Kai regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat ze op een gezond dieet staan.

Verzorging

Alaskan Klee Kais hebben een dikke, dichte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en matten te voorkomen. Tijdens het verharen hebben ze mogelijk dagelijks borstelen nodig om hun vacht in goede conditie te houden. Ze hoeven echter niet vaak te worden gewassen, omdat hun vacht vuil afstoot.

Terug naar blog
1 van 3