Akita Inu - Pawsource

Akita Inu

Geschiedenis

De Akita Inu is afkomstig uit Japan en stamt af van een oude Japanse hondenlijn. Vroeger werd dit ras gebruikt voor de jacht op groot wild, zoals beren en herten. Ook diende de Akita Inu als waakhond en gezelschapshond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren deze honden bijna uitgestorven, maar gelukkig werden ze na de oorlog weer opnieuw gefokt. Tegenwoordig is de Akita Inu nog steeds een populair ras, zowel in Japan als daarbuiten.

Karakter

De Akita Inu staat bekend om zijn waardige en trotse karakter. Deze honden zijn ontzettend loyaal aan hun baasje en zijn erg beschermend. Ze hebben een sterk gevoel voor hiërarchie en hebben daarom een consequente opvoeding nodig. Verder zijn ze intelligent en leergierig, maar ook onafhankelijk. Het is dan ook belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan de opvoeding van deze honden. Als dat gebeurt, zijn het ontzettend lieve en trouwe huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Akita Inu's gezonde honden met een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar. Wel hebben ze een aantal gezondheidsrisico's waarop gelet moet worden, zoals heupdysplasie en oogaandoeningen. Ook is het belangrijk om de Akita Inu voldoende beweging te geven, omdat deze honden anders overgewicht kunnen krijgen.

Verzorging

De vacht van de Akita Inu is dik en pluizig en heeft regelmatig verzorging nodig. Het is belangrijk om de hond minstens één keer per week te borstelen om klitten te voorkomen. Ook moeten de nagels regelmatig geknipt worden en is het belangrijk om de oren schoon te houden. Daarnaast heeft de Akita Inu voldoende beweging nodig. Het zijn actieve honden die graag lange wandelingen maken en ook van spelen houden.

De Akita Inu is een prachtig hondenras met een rijke geschiedenis en een bijzonder karakter. Het is een hond die zich prima kan aanpassen aan het leven in huis, maar wel een consequente opvoeding nodig heeft. Door de juiste verzorging en voldoende beweging kan de Akita Inu uitgroeien tot een geweldige metgezel voor het leven.

Terug naar blog
1 van 3