Affenpinscher - Pawsource

Affenpinscher

Als je op zoek bent naar een hond die zowel levendig als charmant is, is de Affenpinscher misschien wel de perfecte hond voor jou. Dit kleine ras heeft een interessante geschiedenis en een uniek karakter. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, het karakter, de gezondheid en de verzorging van de Affenpinscher.

Geschiedenis

De Affenpinscher is een klein hondenras dat oorspronkelijk uit Duitsland komt. Het ras is ontstaan ​​in de 17e eeuw en werd in eerste instantie gefokt als een rattenjager. De naam 'Affenpinscher' betekent letterlijk 'aapshond' in het Duits, vanwege de aapachtige uitstraling van het gezicht van de hond.

In de loop van de geschiedenis werd de Affenpinscher steeds meer gefokt als gezelschapshond, vooral voor mensen in stedelijke gebieden. Het ras werd populairder in de 19e eeuw en werd in 1936 erkend door de American Kennel Club.

Karakter

De Affenpinscher staat bekend om zijn eigenzinnige persoonlijkheid en levendige karakter. Deze honden zijn intelligent en alert, en ze zijn vaak erg beschermend ten opzichte van hun baasjes. Affenpinschers hebben vaak een sterke band met hun gezin en vinden het heerlijk om bij hen in de buurt te zijn.

Ondanks hun kleine formaat zijn Affenpinschers niet bang om voor zichzelf op te komen. Ze kunnen soms een beetje koppig zijn, maar met de juiste training en socialisatie zijn het geweldige metgezellen.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Affenpinschers gezonde honden met een levensverwachting van ongeveer 12-14 jaar. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar dit ras vatbaar voor kan zijn, zoals patella luxatie en oogproblemen zoals cataract.

Als u overweegt om een ​​Affenpinscher aan te schaffen, is het belangrijk om een ​​gerenommeerde fokker te vinden die de nodige gezondheidstests heeft uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de pups zo gezond mogelijk zijn.

Verzorging

De Affenpinscher heeft een dikke, draadharige vacht die regelmatig moet worden verzorgd. Dagelijks borstelen is noodzakelijk om klitten en klonten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de vacht van uw hond minstens twee keer per jaar te laten trimmen om ervoor te zorgen dat deze gezond blijft.

Naast de verzorging van de vacht is het ook belangrijk om de tanden van uw Affenpinscher schoon te houden. Dit ras heeft de neiging om tandproblemen te ontwikkelen, dus het is belangrijk om regelmatig tandheelkundige controles te laten uitvoeren en uw hond dagelijks te laten kauwen op tandheelkundige kauwspeeltjes.

Terug naar blog
1 van 3