Betere foto’s leren maken van je hond, waar begin je? - Pawsource

Betere foto’s leren maken van je hond, waar begin je?

Iedereen wil natuurlijk mooie foto’s van hun honden, ze zijn onze trouwe harige vrienden en die verdienen een blijvende herinnering. Maar goede foto’s maken is niet altijd makkelijk, aangezien onze honden behoorlijk actief en enthousiast kunnen zijn. Vandaag een blog over hondenfotografie en wat je kunt doen om betere foto’s te maken.

Ooghoogte van je hond

Ga altijd op ooghoogte staan van je hond en zorg ervoor dat hij recht in de camera kijkt. En ja dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want je hond kan nogal snel afgeleid zijn. Maar hier hebben we een oplossing voor in tip 2, zodat jouw hond meteen leuk kijkt in de camera.

Snacks voor je hond

Neem een snack mee waar je hond dol op is. Houdt deze vlak bij je camera, zodat hij meteen jouw kant op kijkt. Wees er snel bij met het fotograferen, want je hond wil waarschijnlijk meteen naar jou toekomen om de snack op te eten. Je hebt vaak maar een paar milliseconden om een foto te maken, wees er dus op voorbereid.

Blijf rustig

Hoe drukker jij bent, hoe actiever je hond zal worden. Wees dus duidelijk in je communicatie en zorg ervoor de je zelf ook rustig blijft. Als jij klaar bent voor het fotograferen dan kun je je hond afleiden en drukker doen, maar in alle andere fases van het fotograferen blijf je rustig.

Oefenen oefenen en nog eens oefenen

Niemand is in één keer goed geworden in hondenfotografie. Daarom moet je veel oefenen. Maar er zijn wel handige cursussen die je hierbij kunnen helpen om snéller te groeien. Want als je meteen met de juiste dingen oefent en het meteen goed aanleert, zul je nog makkelijker je hond goed op de foto zetten.

Volg een cursus hondenfotografie

Zoals hierboven ook al uitgelegd kun je het beste meteen goed oefenen. Zo weet je hond gelijk waar hij aan toe is en weet jij meteen hoe je je hond moet aanleren om goed op de foto te staan.

Heb jij een smartphone en wil je daarmee betere foto’s leren maken? Dan kun je een online cursus Smartphone volgen bij Sanne van Pet Studio. Zij is al meer dan 12 jaar hondenfotograaf en deelt al haar kennis en ervaring in haar cursussen.

Of heb je misschien een spiegelreflex camera? Ook daar heeft Sanne van Pet Studio een cursus voor. Daarin leer je door videolessen precies wat je moet weten om je hond beter op de foto te zetten. Het is opgebouwd in verschillende modules, zodat je rustig aan begint en opbouwt naar een hoger niveau. Leer omgaan met je camera, maar dan ook precies wat nodig is voor hondenfotografie. Ze helpt je ook altijd als je ergens vragen bij hebt.

Nabewerking

Nabewerking klinkt heel professioneel en misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar er bestaan ook Lightroom Presets, die je gewoon kunt gebruiken op je telefoon. Je kunt de gratis Lightroom app downloaden op je telefoon en vervolgens één van de aangeschafte presets erop plaatsen. Daarmee heb je met 1 klik een mooie nabewerking van je honden foto. Dit is de meest verkochte nabewerking Lightroom Preset voor hondenfotografie: Outdoor Preset

Deze tips gaan je allemaal helpen om vandaag nog betere foto’s te maken van je hond en bezoek zeker eens de website van Pet Studio voor meer over hondenfotografie.

Terug naar blog
1 van 3