Natvoer voor honden: Voordelen, Nadelen, en Beste Opties - Pawsource

Natvoer voor honden: Voordelen, Nadelen, en Beste Opties

Als trotse hondenbezitter wil je het beste voor je trouwe viervoeter. Het kiezen van het juiste hondenvoer is een belangrijk onderdeel van de zorg voor je hond. Naast droogvoer is er ook natvoer voor honden beschikbaar. In dit artikel bespreken we de voordelen, nadelen en beste opties voor natvoer voor honden.

Er zijn verschillende soorten hondenvoer beschikbaar en de keuze kan overweldigend zijn. Natvoer is een van de opties die beschikbaar is. Natvoer voor honden is vochtiger dan droogvoer en bevat doorgaans meer vlees. Het is verkrijgbaar in blikken, pouches of trays en in verschillende smaken.

Voordelen van Natvoer voor honden

 1. Bevat veel vocht: Natvoer voor honden bevat meestal 75% water, wat kan helpen bij het hydrateren van je hond en bij het voorkomen van uitdroging.

 2. Aantrekkelijke smaak: Het bevat vaak meer vlees en andere smakelijke ingrediënten, wat het aantrekkelijker kan maken voor kieskeurige eters.

 3. Gemakkelijker te kauwen: Oudere honden en honden met tandheelkundige problemen kunnen baat hebben bij natvoer omdat het gemakkelijker te kauwen is dan droogvoer.

 4. Kan helpen bij aandoeningen: Natvoer kan nuttig zijn voor honden die lijden aan bepaalde aandoeningen, zoals nierproblemen, omdat het kan helpen de belasting van de nieren te verminderen.

Nadelen van Natvoer voor honden

 1. Kortere houdbaarheid: Natvoer voor honden heeft over het algemeen een kortere houdbaarheid dan droogvoer en moet binnen een paar dagen na opening worden geconsumeerd.

 2. Duurder: Natvoer voor honden is doorgaans duurder dan droogvoer, vooral als je rekening houdt met de kortere houdbaarheid.

 3. Kan leiden tot tandbederf: Natvoer kan bijdragen aan tandbederf als het niet regelmatig wordt afgewisseld met droogvoer en gebitsreiniging.

 4. Kan leiden tot gewichtstoename: Natvoer voor honden kan meer calorieën bevatten dan droogvoer, waardoor het gemakkelijk is voor honden om aan te komen als het niet in de juiste porties wordt gevoerd.

Beste Opties voor Natvoer voor honden

 1. Hill's Science Diet: Dit merk biedt een breed scala aan natvoer-opties, waaronder opties voor specifieke aandoeningen.
 2. Royal Canin: Royal Canin biedt ook natvoer voor honden, waaronder opties voor verschillende levensfasen en aandoeningen.
 3. Pedigree: Pedigree is een populaire keuze voor natvoer voor honden en biedt verschillende smaken en texturen.
 4. Purina: Purina biedt ook een breed scala aan natvoer-opties voor honden, waaronder opties voor verschillende levensfasen en smaken.
 5. Carnilove: Carnilove biedt natuurlijke en graanvrije natvoer-opties voor honden, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Het is belangrijk om het natvoer te kiezen dat het beste past bij de behoeften en smaakvoorkeuren van jouw hond. Houd ook rekening met eventuele gezondheidsproblemen die jouw hond kan hebben en kies een natvoer dat geschikt is voor die specifieke aandoening.

Hoeveel natvoer moet je jouw hond geven?

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid natvoer te geven aan jouw hond om ervoor te zorgen dat hij de juiste voeding krijgt zonder te veel calorieën binnen te krijgen. Overvoeding kan leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen. De hoeveelheid natvoer die jouw hond nodig heeft, hangt af van zijn gewicht, leeftijd, activiteitsniveau en andere factoren. Raadpleeg een dierenarts om te bepalen hoeveel natvoer jouw hond nodig heeft.

Wanneer moet je natvoer geven aan jouw hond?

Natvoer kan op verschillende momenten aan jouw hond worden gegeven, afhankelijk van zijn behoeften. Het kan worden gebruikt als een dagelijkse maaltijd of als een traktatie of beloning. Natvoer kan ook worden gegeven aan honden die moeite hebben met het eten van droogvoer, zoals oudere honden of honden met tandheelkundige problemen.

Natvoer voor honden en allergieën

Sommige honden hebben allergieën of gevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen, waardoor het belangrijk is om een natvoer te kiezen dat past bij de behoeften van jouw hond. Kies een natvoer dat vrij is van de allergenen waar jouw hond gevoelig voor is, zoals granen, rundvlees of kip.

Conclusie

Natvoer voor honden kan een goede optie zijn voor honden die moeite hebben met het eten van droogvoer, of voor honden die extra vocht nodig hebben in hun dieet. Het kan ook nuttig zijn voor honden met bepaalde gezondheidsproblemen. Er zijn verschillende merken en smaken beschikbaar om aan de behoeften van jouw hond te voldoen. Zorg er echter voor dat je het natvoer op de juiste manier voedt en de juiste hoeveelheid geeft om gezondheidsproblemen te voorkomen.

   Terug naar blog
   1 van 3