De eerste dagen met je nieuwe pup: wat kun je verwachten? - Pawsource

De eerste dagen met je nieuwe pup: wat kun je verwachten?

Als je net een nieuwe puppy hebt gekregen, kan het erg overweldigend zijn om voor het eerst verantwoordelijk te zijn voor een levend wezen. Er zijn veel dingen om aan te denken en te doen om ervoor te zorgen dat je nieuwe hond zich comfortabel voelt en goed verzorgd wordt. In dit artikel bespreken we alles wat je kunt verwachten tijdens de eerste dagen met je nieuwe pup, van de eerste ontmoeting tot de eerste nacht thuis.

De eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen jou en je nieuwe pup kan erg spannend zijn. Zorg ervoor dat je de pup op zijn gemak stelt door rustig en vriendelijk te zijn. Laat de pup aan je ruiken en neem de tijd om elkaar te leren kennen voordat je verder gaat.

Het eerste bezoek aan de dierenarts

Het is belangrijk om je nieuwe pup zo snel mogelijk naar de dierenarts te brengen voor een controle en eventuele vaccinaties. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie over de pup bij je hebt, zoals de geboortedatum en eventuele medische geschiedenis.

Zindelijkheidstraining

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met zindelijkheidstraining. Maak een speciale plek voor je pup buiten waar hij zijn behoeften kan doen en beloon hem elke keer als hij het goed doet. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je pup volledig zindelijk is.

Lees meer over de beste manier over de training van je puppy in onze blog over: Puppytraining: van zindelijkheidstraining tot commando's aanleren

De eerste nacht thuis

De eerste nacht thuis kan moeilijk zijn voor zowel jou als je pup. Zorg ervoor dat je pup een comfortabele plek heeft om te slapen, bijvoorbeeld een hondenmand met een zacht kussen. Laat de pup niet alleen en troost hem als hij huilt. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat je pup zich op zijn gemak voelt en in slaap valt.

De eerste wandeling

Als je pup alle noodzakelijke vaccinaties heeft gekregen, kun je beginnen met wandelen. Zorg ervoor dat je een geschikte halsband en riem hebt en begin rustig aan. Laat je pup wennen aan de omgeving en neem de tijd om samen te genieten van de wandeling.

Socialisatie

Het is belangrijk om je pup zo snel mogelijk te socialiseren. Neem hem mee naar verschillende plaatsen en laat hem kennismaken met andere mensen en dieren. Op deze manier zal je pup zich ontwikkelen tot een goed aangepaste hond.

Lees ook hoe je er voor zorgt dat je kinderen en puppy goed met elkaar om kunnen gaan: Puppy's en kinderen: hoe zorg je voor een veilige interactie?

Voeding

Het is belangrijk om je pup een gezonde en uitgebalanceerde voeding te geven. Overleg met de dierenarts over het beste dieet voor je pup en zorg ervoor dat je pup altijd voldoende vers water heeft.

Lees meer in onze blog over de beste voeding voor puppy's: Puppyvoeding: wat heeft jouw pup nodig?

Spelen en bewegen

Pups hebben veel energie en moeten regelmatig spelen en bewegen. Zorg ervoor dat je voldoende speelgoed hebt voor je pup en maak regelmatig tijd vrij om samen te spelen en te bewegen.

Lees meer over de leukste spelletjes en speeltjes voor jou puppy in: Leuke spelletjes om te spelen met je puppy

Belonen en straffen

Belonen en straffen zijn belangrijke onderdelen van de training van je pup. Beloon je pup wanneer hij iets goed doet en wees consequent bij het straffen van ongewenst gedrag. Houd er rekening mee dat positieve bekrachtiging de beste manier is om gewenst gedrag te stimuleren.

Lees meer over de beste manieren om je puppy op te voeden in onze blog over: Puppy opvoeden: hoe doe je dat op een positieve manier?

Veiligheid

Zorg ervoor dat je huis veilig is voor je pup. Verwijder giftige planten en chemische stoffen uit het bereik van je pup en zorg ervoor dat er geen losse draden of scherpe voorwerpen zijn waar je pup zich aan kan verwonden.

Lees hoe je je huis veilig kan maken voor een nieuwe puppy: Hoe maak je je huis puppy-proof?

Verzorging

Verzorging is een belangrijk onderdeel van het opvoeden van je pup. Borstel de vacht van je pup regelmatig en geef hem regelmatig een bad. Controleer ook regelmatig de oren, ogen en nagels van je pup en houd zijn tanden schoon.

Geduld

Het opvoeden van een pup kan een uitdaging zijn en vergt veel geduld. Wees geduldig en blijf positief bij het trainen van je pup. Het is belangrijk om te onthouden dat het enige tijd kan duren voordat je pup alles onder de knie heeft.

Liefde en aandacht

Geef je pup veel liefde en aandacht. Pups hebben veel behoefte aan sociaal contact en vinden het fijn om bij hun baasje te zijn. Door je pup liefde en aandacht te geven, zal hij zich veilig en geborgen voelen.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn pup 's nachts blijft huilen?

Troost je pup en blijf bij hem tot hij in slaap valt. Je kunt ook een klok naast zijn slaapplek leggen om het geluid van zijn moeder na te bootsen.

Hoe lang duurt het voordat mijn pup zindelijk is?

Het kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat je pup volledig zindelijk is. Houd geduld en wees consequent met de zindelijkheidstraining.

Hoe kan ik mijn pup het beste socialiseren?

Neem je pup mee naar verschillende plaatsen en laat hem kennismaken met andere mensen en dieren. Zorg ervoor dat je pup altijd aan de lijn is en houd hem goed in de gaten.

Hoeveel moet ik mijn pup voeren?

Overleg met de dierenarts over het beste dieet voor je pup. Geef je pup kleine porties voer gedurende de dag en zorg ervoor dat hij altijd vers water heeft.

Terug naar blog
1 van 3